Recept oesters van Nam Kee

Zonder het gelijknamige boek van Kees van Beijnum en de daarop gebaseerde film was de roem van de oesters van […]

Waldorf Salade

In een van de meest hilarische afleveringen van Fawlty Towers draait het in het restaurant van Basil en Sybil om […]

Pop Up Aardappel: de Pieperboetiek

Krispijn van den Dries, aardappelteler, is een echte aardappel-liefhebber, en betreurt het feit dat er in de Nederlandse supermarkten een […]

Schorseneren à la Flamande

In de keuken van Bistro Madeleine in Utrecht maakt chef de cuisine Rik de Jonge een gerecht met schorseneren. Hij […]

Jarno Eggen: paling, appel, kaviaar en crème fraîche

Jarno Eggen, patron cuisinier van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, maakt een prachtig voorgerecht van gerookte paling, kaviaar, appel […]

10 moestuintips van van Jacques Hermus

Jacques Hermus schreef het boek Oogsttuinen, een uitgebreid boekwerk over moestuinen van vroeger en nu. Voordat we zelf voor de […]

Zelf Miso Maken

Miso is een Japanse smaakmaker, een fermentatieproduct dat tal van gerechten naar een hoger plan tilt. Meneer Wateetons laat zien […]