Recept oesters van Nam Kee Written by , september 17th, 2015 Zonder het gelijknamige boek van Kees van Beijnum en de daarop gebaseerde film was de roem van de oesters van […]
Waldorf Salade Written by Ronald Hoeben, mei 11th, 2015 In een van de meest hilarische afleveringen van Fawlty Towers draait het in het restaurant van Basil en Sybil om […]
Pop Up Aardappel: de Pieperboetiek Written by eheroes, december 1st, 2014 Krispijn van den Dries, aardappelteler, is een echte aardappel-liefhebber, en betreurt het feit dat er in de Nederlandse supermarkten een […]
Schorseneren à la Flamande Written by Ronald Hoeben, februari 21st, 2020 In de keuken van Bistro Madeleine in Utrecht maakt chef de cuisine Rik de Jonge een gerecht met schorseneren. Hij […]
Jarno Eggen: paling, appel, kaviaar en crème fraîche Written by Ronald Hoeben, april 20th, 2018 Jarno Eggen, patron cuisinier van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, maakt een prachtig voorgerecht van gerookte paling, kaviaar, appel […]
10 moestuintips van van Jacques Hermus Written by Ronald Hoeben, april 29th, 2022 Jacques Hermus schreef het boek Oogsttuinen, een uitgebreid boekwerk over moestuinen van vroeger en nu. Voordat we zelf voor de […]
Zelf Miso Maken Written by Ronald Hoeben, mei 11th, 2016 Miso is een Japanse smaakmaker, een fermentatieproduct dat tal van gerechten naar een hoger plan tilt. Meneer Wateetons laat zien […]