Scones maken Written by Ronald Hoeben, oktober 19th, 2016 Een van de hoofdrolspelers van de high tea is de scone. Die blijkt verrassend makkelijk zelf te maken, zoals Cees […]
Hollandaisesaus maken Written by , september 3rd, 2015 Een klassieke Hollandaisesaus is niet te versmaden. Maar het is tegelijkertijd een wispelturig product dat bij de totstandkoming de volledige […]
Port Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Portugese verrukkingen: In Portugal een gerecht van stokvis met room naast witte wijn uit de Duoro, in Nederland kookt Gerrit […]
Uientaart-sjalottentaart van Mari Maris Written by Ronald Hoeben, februari 12th, 2021 Uit haar boek A la Minute maakt groentengodin Mari Maris een uientaart van bladerdeeg, uien en sjalotten. Hartverwarmend en simpel […]
René Ameling Written by eheroes, maart 25th, 2015 Vraag aan René Ameling hoe hij zich het liefste geafficheerd ziet en het antwoord zal ‘keukenmeester’ zijn. Want er lopen […]
Foie gras: zeven recepten Written by eheroes, december 8th, 2014 In Nederland laat de positie van foie gras zich vergelijken met die van wiet: de productie ervan is (in Nederland) […]
Gerookte paling & aardappel van Stefan van Sprang** Written by Ronald Hoeben, juni 8th, 2018 Stefan van Sprang, patron cuisinier van restaurant Aan de Poel in Amstelveen, maakt een elegant gerecht van gerookte paling met […]