Ceviche Nikkei van Nazka Written by Ronald Hoeben, juli 24th, 2020 Peruaanse chef-kok Christian Motte maakt in de keuken van zijn restaurant Nazka in Amsterdam een ceviche die voortkomt uit de […]
Beurre blanc-variatie van Le Hollandais voor visgerechten Written by Ronald Hoeben, februari 22nd, 2019 Beurre blanc is een klassieke saus op basis van gastrique (een concentraat van azijn, wijn en ui) en boter. Adriaan […]
Test: voedseldrogers Written by Ronald Hoeben, juni 15th, 2016 Het drogen van voedsel is een eeuwenoude conserveringstechniek. Een tijdrovende techniek ook want drogen kan alleen maar langzaam, als je […]
Deconstructed sabich, een showstopper van Jigal Krant Written by Ronald Hoeben, januari 14th, 2023 Jigal Krant, auteur van twee kookboeken over de keuken en de smaken van Tel Aviv, maakt van populair streetfood (sabbich […]
Zwezerik Written by eheroes, december 15th, 2014 In de video geeft Gertjan Kiers een leerzaam zwezerik-onderricht, waarna Bert van Buschbach, patron cuisinier van restaurant De Compagnon laat […]
Snackkomkommer Written by Ronald Hoeben, oktober 6th, 2015 Natuurlijk heeft de Turkse super de vertrouwde Hollands komkommer voorradig. Maar alleen omdat de Nederlandse klandizie er zo aan gewend […]
Verse worst met een scenario Written by eheroes, december 8th, 2014 Mister Kitchen, een Amsterdams bedrijf in ‘culinaire communicatie & productontwikkeling’ ontwikkelde onder de merknaam Butch & Dutch een aantal verse […]