Ceviche Nikkei van Nazka

Peruaanse chef-kok Christian Motte maakt in de keuken van zijn restaurant Nazka in Amsterdam een ceviche die voortkomt uit de […]

Beurre blanc-variatie van Le Hollandais voor visgerechten

Beurre blanc is een klassieke saus op basis van gastrique (een concentraat van azijn, wijn en ui) en boter. Adriaan […]

Test: voedseldrogers

Het drogen van voedsel is een eeuwenoude conserveringstechniek. Een tijdrovende techniek ook want drogen kan alleen maar langzaam, als je […]

Deconstructed sabich, een showstopper van Jigal Krant

Jigal Krant, auteur van twee kookboeken over de keuken en de smaken van Tel Aviv, maakt van populair streetfood (sabbich […]

Zwezerik

In de video geeft Gertjan Kiers een leerzaam zwezerik-onderricht, waarna Bert van Buschbach, patron cuisinier van restaurant De Compagnon laat […]

Snackkomkommer

Natuurlijk heeft de Turkse super de vertrouwde Hollands komkommer voorradig. Maar alleen omdat de Nederlandse klandizie er zo aan gewend […]

Verse worst met een scenario

Mister Kitchen, een Amsterdams bedrijf in ‘culinaire communicatie & productontwikkeling’ ontwikkelde onder de merknaam Butch & Dutch een aantal verse […]