Pop Up Aardappel: de Pieperboetiek

Krispijn van den Dries, aardappelteler, is een echte aardappel-liefhebber, en betreurt het feit dat er in de Nederlandse supermarkten een […]

De Bretonse vissoep met rouille van restaurant Le Hollandais

Adriaan van Raab van Canstein, patron cuisinier van restaurant Le Hollandais in Amsterdam, maakt een Bretonse vissoep met rouille. Het […]

Simpele pasta met citroenroom

Onno Kleyn, productief auteur van kookboeken, maakt een van de allersimpelste pasta’s uit zijn handboek ‘Italië’: pasta met room, citroenrasp […]

Hazelnoot-schuimtaart van Cees Holtkamp

Cees & Stella maken een veelgevraagde klassieker: hazelnoot-schuimtaart. De recepten vind je uiteraard ook in Holtkamps boek De Banketbakker, waarvan […]

Het mysterie van de paling

Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]

Krokant Gebakken Mul

Het aanbrengen van een krokante korst op een teer visfileetje is een fraaie techniek die niemand minder dan Paul Bocuse […]

Asperges Tel Aviv style

Voor zijn boek TLV verzamelde Jigal Krant recepten en verhalen uit Tel Aviv. Dat leverde talloze innovatieve, vaak vegetarische maar […]