Er is nauwelijks een Hollandser koekje dan het speculaasje. Cees Holtkamp laat zien hoe je ze bakt van het speculaasdeeg dat hij in een andere video gemaakt heeft. Cees maakt twee varianten: met en zonder geschaafde amandel. De één is mooier en rijker, de ander smaakt nòg beter…
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.
Speculaasjes bakken van het deeg uit een andere Foodtube video
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Druk een bolletje van het deeg in de met meel bestoven speculaasjesplank
Snij met een mes het overtollige deeg weg. Draai de plank om, laat de koekjes loskomen en leg ze op een bakplaat.
Bak de speculaasjes ongeveer 30 minuten.