Onze sterren

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella keert Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp terug naar de Hollandse botercake. Het duo maakte ‘m al eerder, maar er kwamen vele vragen over die Cees in deze video beantwoordt. Het resultaat is lang niet zo strak als de ‘begrafeniscake’ die op ieders netvlies staat, maar wel veel lekkerder.

Het recept komt uit De Banketbakker en het staat ook hieronder.

Van De Banketbakker, het boek met alle Holtkamp-recepten, verscheen in 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave.  Wil je een door Cees Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Roombotercake
100 gram zachte
roomboter
100 gram witte
basterdsuiker
2 eieren
100 gram bloem
5 gram bakpoeder
snufje zout
Verwarm de oven voor op 155 °C.
Meng met een mixer de boter en de suiker tot
een romige massa. Klop één voor één de
eieren erdoor.
Zeef de bloem, samen met het bakpoeder en het
zout. Spatel dit door het eiermengsel.
Schep het beslag in een met boter ingevette en
met bloem bestrooide cakevorm van 18 cm lang,
Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde
oven. Prik er met een scherp mes in; als het mes
er schoon uitkomt is de cake gaar. Stort de cake
op een rooster en laat de cakevorm nog ½uur
om de cake zitten. Dit zorgt ervoor dat de cake
extra sappig wordt.
Voor een grotere cake kunnen de hoeveelheden
gewoon verdubbeld worden.

print

Gerelateerde artikelen