Cees en Stella storten zich voor de verandering eens op een Italiaanse klassieker: tiramisu.
Het recept komt uit Holtkamps boek De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten. Eind 2020 is daarvan een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf GESIGNEERD exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.
Recept tiramisu
Je hebt nodig voor een zespersoons tiramisu:
2 eieren, gesplitst
60 gram suiker
250 gram mascarpone
merg van 1 vanillestokje
200 gram zeer sterke
koffie of espresso
100 gram marsala of
cognac
20 lange vingers
cacao
Klop de 2 eidooiers luchtig met de helft van
de suiker en de vanille. Spatel dit door de
mascarpone. Klop de 2 eiwitten stijf met de
overige suiker en spatel ze voorzichtig door de
mascarpone.
Schep eenderde van het mengsel in een rechthoekige
lage schaal.
Meng de koude koffie met de marsala of de
cognac.
Doop de lange vingers in het koffiemengsel tot ze
doordrenkt zijn, maar zorg dat ze niet uit elkaar
vallen.
Leg een laag lange vingers op de mascarpone in
de schaal.
Dek af met nog een laag mascarpone en leg hier
weer lange vingers op.
Schep een laatste laag mascarpone in de schaal
Laat de tiramisu minstens een halve dag in de
koelkast opstijven.
Voor het opdienen bestuiven met cacao.