Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp twee ijstaarten op basis van verschillende soorten roomijs: de bekers ambachtelijk ijs zoals die in de patisserie van Holtkamp gemaakt worden en de dozen roomijs die we uit de supermarkt kennen. Het duo maakt omelet Sibérienne en omelet Vesuvius.
De recepten vind je uiteraard ook in Holtkamps boek De Banketbakker, waarvan sinds december 2020 een nieuwe, uitgebreide uitgave is verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.
Als je helemaal zelf het vanilleijs wil maken is daarvoor ook een recept op Foodtube
Dit zijn de benodigdheden:
Omelet Vesuvius 4-5 personen
Beker van halve liter vanilleroomijs
1/3 botercake in dunne plakken
Suikersiroop met bruine rum
60 gram eiwit
90 gram fijne suiker
Mespuntje zout
Gasbrander
————————————————————————-
Omelet Siberiënne 8 -10 personen
1 liter vanilleroomijs
Halve botercake in dunne plakken
Suikersiroop met bruine rum
90 gram eiwit
Mespuntje zout
135 gram fijne suiker
Gasbrander