Onze sterren

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp twee ijstaarten op basis van verschillende soorten roomijs: de bekers ambachtelijk ijs zoals die in de patisserie van Holtkamp gemaakt worden en de dozen roomijs die we uit de supermarkt kennen. Het duo maakt omelet Sibérienne en omelet Vesuvius.

De recepten vind je uiteraard ook in Holtkamps boek De Banketbakker, waarvan sinds december 2020 een nieuwe, uitgebreide uitgave is verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Als je helemaal zelf het vanilleijs wil maken is daarvoor  ook een recept op Foodtube

Dit zijn de benodigdheden:

Omelet Vesuvius 4-5 personen

Beker van halve liter vanilleroomijs

1/3 botercake in dunne  plakken

Suikersiroop met bruine rum

60 gram eiwit

90 gram fijne suiker

Mespuntje zout

Gasbrander

————————————————————————-

Omelet Siberiënne 8 -10 personen

1 liter vanilleroomijs

Halve botercake in dunne plakken

Suikersiroop met bruine rum

90 gram eiwit

Mespuntje zout

135 gram fijne suiker

Gasbrander

print
Gerelateerde artikelen