Cees en Stella maken ouderwetse zandtaartjes, de koekjes die vroeger in elke banketbakkersetalage lagen.
Het onderstaande recept komt uit De Banketbakker, het boek waarin alle Holtkamp-recepten verzameld zijn.
Je kunt een GESIGNEERD exemplaar van het boek bestellen met deze link en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een fysieke zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.
Zandtaartjes
Voor 12 stuks:
150 gram witte basterd-
suiker
230 gram roomboter
300 gram Zeeuwse bloem, gezeefd
geraspte schil van ½ citroen
5 gram bakpoeder gezeefd
mespunt zout
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Meng alle ingrediënten tot een deeg.
Vul kleine ingevette taartvormpjes met het deeg
Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde
oven. De taartjes moeten bros zijn.
Eventueel bestuiven met poedersuiker.