Wat is pata negra?

Wat is pata negra? En wat moet je nog meer weten van Spaanse hammen? Om het Iberische sentiment deelachtig te […]

Molle Pleun, leven en dood van een 18-jarige koe

In de documentaire Cow van Andrea Arnold gaat het over het korte, overvolle leven van een melkkoe. De meeste koeien […]

De roots van risotto

Lombardije is de rijstschuur van Italië. Hier komt ook Arborio-rijst vandaan voor de risotto. Het geheim van een goede risotto […]

Pavlova

Klop de eiwitten stijf en voeg  al draaiende de suiker toe. Klop zeker 10 minuten door tot zich een glimmende […]

Vitello tongnato

@demoslager Gertjan Kiers maakt vitello tonnato met een ongebruikelijk ingrediënt: kalfstong. Hoe je de kalfstong gaart laat Meesterslager Johan van […]

Hollandse botercake van Cees Holtkamp

Cees Holtkamp maakt een Hollandse botercake volgens de regelen der kunst. Dat wil zeggen een malse cake met niet te […]

De sticky toffee cake van Buffet van Odette

Geserveerd met een bol ijs en toffee saus is de sticky toffee cake al  27 jaar een vaste waarde op […]