Wat is pata negra? Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Wat is pata negra? En wat moet je nog meer weten van Spaanse hammen? Om het Iberische sentiment deelachtig te […]
Molle Pleun, leven en dood van een 18-jarige koe Written by Ronald Hoeben, november 26th, 2021 In de documentaire Cow van Andrea Arnold gaat het over het korte, overvolle leven van een melkkoe. De meeste koeien […]
De roots van risotto Written by eheroes, maart 9th, 2015 Lombardije is de rijstschuur van Italië. Hier komt ook Arborio-rijst vandaan voor de risotto. Het geheim van een goede risotto […]
Pavlova Written by , augustus 6th, 2015 Klop de eiwitten stijf en voeg al draaiende de suiker toe. Klop zeker 10 minuten door tot zich een glimmende […]
Vitello tongnato Written by Ronald Hoeben, april 2nd, 2021 @demoslager Gertjan Kiers maakt vitello tonnato met een ongebruikelijk ingrediënt: kalfstong. Hoe je de kalfstong gaart laat Meesterslager Johan van […]
Hollandse botercake van Cees Holtkamp Written by Ronald Hoeben, mei 11th, 2018 Cees Holtkamp maakt een Hollandse botercake volgens de regelen der kunst. Dat wil zeggen een malse cake met niet te […]
De sticky toffee cake van Buffet van Odette Written by Ronald Hoeben, april 3rd, 2025 Geserveerd met een bol ijs en toffee saus is de sticky toffee cake al 27 jaar een vaste waarde op […]