Masterclass frites bakken

Na een eerder frituurcollege, waarin hij de diverse frituurmethoden uiteenzet, geeft Keukenmeester René Ameling een masterclass frites bakken. Wat is […]

Aardbeien: wat kun je er mee doen

Gert Jan Hageman, grondlegger van Restaurant Kwekerij De Kas vertelt wat je in de keuken zoal kunt doen (en laten) […]

Aardappelterrine

Doe meer met aardappel! Met deze weliswaar enigszins bewerkelijke maar simpele techniek maak je een aantrekkelijk aardappelgarnituur. Recept: Neem grote […]

Kwaliteit van Haring

Hoe nieuw is de nieuwe haring eigenlijk? In elk geval niet spatvers, ze zijn -net als alle haringen- al ingevroren […]

Wat doe je met scheermessen?

Scheermessen, ook wel mesheften genoemd, zijn schelpdieren die talrijk zijn in de Zeeuwse wateren. Paul de Groote, chefkok van restaurant […]

Wildplukken: de Eetbare Stad

Onder de zelfverklarende titel De eetbare Stad schreef Jager/verzamelaar Ellen Mookhoek samen met Geert Timmermans en Anneke Blokker een boek […]

BEET!, het boek over de vissen, het vissen en de visgerechten

Journalist/buitenman Jacques Hermus schreef BEET!, een ode aan vissen. Een niet al te dik, maar toch breed boekwerk over het […]