Wodka, gin en oude jenever Made in Amsterdam

De bierbrouwerijen schieten de grond uit en ook de Hollandse gin-productie groeit stormachtig. Niet zo moeilijk te verklaren: wie een […]

Pannenkoeken bakken

Maroeska Metz, kunstenaar, ontwerper, kookboekauteur en tweede plaats winnares van Heel Holland Bakt 2019, maakt pannenkoeken. Je zou het een […]

Kaassoufflé maken

In de keuken van restaurant Le Hollandais maakt Adriaan van Raab van Canstein een soufflé van maroilles, een Franse koekaas […]

Hollandaise saus

Uiteraard zijn van Hollandaise saus in de loop der tijd free style-versies ontstaan, waarbij subsituten gezocht werden voor de afzonderlijke […]

Worstrestaurant

Wordt er meer worst gemaakt omdat het crisis, is het een herontdekt ambacht of is worst gewoon het carnivorische spiegelbeeld […]

Ribeye bakken

Cuisinier Bert van Buschbach van restaurant De Compagnon in Amsterdam grillt ribeyes en vertelt over de onderlinge verschillen in smaak […]

Paddenstoelen schoonmaken

Hoe bak je paddenstoelen? Hoe maak je paddenstoelen schoon voor ze de pan in gaan? Meesterkok Theus de Kok, al […]