Cees Holtkamp maakt harde wenerdeeg Written by Ronald Hoeben, november 16th, 2017 Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp harde wenerdeeg, waar de bodem van veel taarten uit bestaat, niet in […]
Jef Schuur & het Texels lam Written by Ronald Hoeben, mei 26th, 2023 Bij Jef heet het restaurant van Jef Schuur en Nadine Mögling op Texel dat sinds 2009 een Michelinster heeft. In […]
Kip (deel 1 van 2): schoon- en panklaar maken Written by eheroes, december 15th, 2014 Kranenborg begint met een ‘volle’ Bresse kip, die hij eerst schoon- en panklaar maakt. Vervolgens begint het langdurige garing- en […]
Gnocchi op de bakplaat Written by Ronald Hoeben, april 7th, 2023 In haar Bakplaatbijbel verzamelde Janneke Philippi honderden recepten op één enkele basis: de bakplaat die standaard bij elk fornuis geleverd […]
De Perfecte Hamburger Written by Ronald Hoeben, juni 11th, 2015 De meeste rauwe hamburgers worden kant en klaar verkocht, maar wie de moeite neemt om er met zijn slager over […]
Geklaarde boter: hoe en waarom Written by Ronald Hoeben, december 22nd, 2020 Voor het bakken en braden staan ons tal van vetstoffen ter beschikking, waarvan geklaarde boter een koksfavoriet is. Hoe klaar […]
Het mysterie van de paling Written by Ronald Hoeben, juli 20th, 2018 Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]