Cees Holtkamp maakt harde wenerdeeg

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp harde wenerdeeg, waar de bodem van veel taarten uit bestaat, niet in […]

Jef Schuur & het Texels lam

Bij Jef heet het restaurant van Jef Schuur en Nadine Mögling op Texel dat sinds 2009 een Michelinster heeft. In […]

Kip (deel 1 van 2): schoon- en panklaar maken

Kranenborg begint met een ‘volle’ Bresse kip, die hij eerst schoon- en panklaar maakt. Vervolgens begint het langdurige garing- en […]

Gnocchi op de bakplaat

In haar Bakplaatbijbel verzamelde Janneke Philippi honderden recepten op één enkele basis: de bakplaat die standaard bij elk fornuis geleverd […]

De Perfecte Hamburger

De meeste rauwe hamburgers worden kant en klaar verkocht, maar wie de moeite neemt om er met zijn slager over […]

Geklaarde boter: hoe en waarom

Voor het bakken en braden staan ons tal van vetstoffen ter beschikking, waarvan geklaarde boter een koksfavoriet is. Hoe klaar […]

Het mysterie van de paling

Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]