Test: Frietsnijders

Hoewel handgesneden frieten hun eigen charme hebben, is voor de veelgebruiker een frietsnijder een handig hulpmiddel. Foodtube testte er vier. […]

De vissoep van Merkelbach

Bereiding Geert maakt de soep hier met langoustinekoppen en gehakte kreeft (scharen en staart) en verschillende vissoorten (wijting, poon, zeeduivel) […]

De eetbare kabeljauwkop

Jonathan Sparber, patron cuisinier van Café Remouillage in Amsterdam, maakt een van de huisspecilaiteiten van zijn restaurant: kabeljauwkop. Aan een […]

Saté Ajam (kipsaté)

Pascal Jalhay, kok en productontwikkelaar, heeft Indonesisch bloed maar met dat gegeven is hij pas wat culinairs gaan doen na […]

Pizza bianca van Niemeijer

Bakker Issa Niemeijer-Brown van bakkerij Gebr. Niemeijer in Amsterdam, maakt een pizza bianca. Een witte pizza dus, want er komt […]

Azume: portret van een pannetje

Rijstpannen zijn er in vele soorten en maten, de meeste met een stekker. Zo niet de Azume, een elegant Nederlands […]

Kabeljauw, paling, bloemkool & hazelnoot

Jef van den Hout maakt een heerlijk, rijk gerecht van gestoomde en gebrande kabeljauw, bloemkoolcrème met beurre noisette , schuimende […]