Tempeh maken Written by Ronald Hoeben, januari 10th, 2017 Tempeh is een uit sojabonen bestaande koek die door schimmel bij elkaar gehouden wordt. Tempeh komt uit Indonesië, maar met […]
Kip pekelen Written by , april 28th, 2016 Het pekelen van kippen is een populaire bezigheid, een toenemend aantal restaurants baseert er zijn faam op. Hoe gaat dat […]
Falafel (deel 5 van 5, slot): het complete broodje samenstellen Written by Ronald Hoeben, oktober 23rd, 2020 Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. […]
Stokbrood bakken Written by Ronald Hoeben, februari 11th, 2016 Voor het bakken van een perfect stokbrood hoef je niet naar Frankrijk. In The bakery Institute in Zaandam heeft men het proces […]
Geroosterde, gelardeerde kalfszwezerik, braisage à blanc, gekonfijte sjalotten en bindsla door Wil Demandt Written by Ronald Hoeben, mei 20th, 2022 Wil Demandt, de legendarische patron cuisinier van het al even legendarische, maar helaas voorgoed gesloten restaurant Bordewijk in Amsterdam, maakt […]
Chocolade linzentruffels Written by Ronald Hoeben, januari 28th, 2016 Bereiding Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Let op: dit kan opeens snel gaan. Maal het […]
Hoe kun je kaas het best bewaren? Written by , augustus 5th, 2015 Hoe houd je kaas goed? Hoe zorg je dat niet het hele huis naar kaas ruikt? Hoe voorkom je dat kaas […]