Tempeh maken

Tempeh is een uit sojabonen bestaande koek die door schimmel bij elkaar gehouden wordt. Tempeh komt uit Indonesië, maar met […]

Kip pekelen

Het pekelen van kippen is een populaire bezigheid, een toenemend aantal restaurants baseert er zijn faam op. Hoe gaat dat […]

Falafel (deel 5 van 5, slot): het complete broodje samenstellen

Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. […]

Stokbrood bakken

Voor het bakken van een perfect stokbrood hoef je niet naar Frankrijk. In The bakery Institute in Zaandam heeft men het proces […]

Geroosterde, gelardeerde kalfszwezerik, braisage à blanc, gekonfijte sjalotten en bindsla door Wil Demandt

Wil Demandt, de legendarische patron cuisinier van het al even legendarische, maar helaas voorgoed gesloten restaurant Bordewijk in Amsterdam, maakt […]

Chocolade linzentruffels

Bereiding Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Let op: dit kan opeens snel gaan. Maal het […]

Hoe kun je kaas het best bewaren?

Hoe houd je kaas goed? Hoe zorg je dat niet het hele huis naar kaas ruikt? Hoe voorkom je dat kaas […]