De Perfecte Hamburger

De meeste rauwe hamburgers worden kant en klaar verkocht, maar wie de moeite neemt om er met zijn slager over […]

Pasta alla puttanesca uit ITALOPOP

Vanja van der Leeden, auteur van Indorock, Indostock en Insane, verrast ons met Italopop,  een ‘swingend Italiaans’ nieuw kookboek over […]

Cees & Stella maken nonnenscheten

Nonnenscheten zijn elegante bonbons van eeuwen geleden toen er nog geen oventemperaturen bestonden die in een getal werden uitgedrukt. Het […]

Worst (deel 1 van 2): worst wellen

Verse worst was tot voor kort een alledaags slagersartikel zonder aanzien. Een klassieke methode voor de slager om van zijn […]

Eendenlever met gebakken watermeloen en five spice kruiden

Frans Bon, chef-kok van kruidenbedrijf Apollo/Solina maakt een zomers gerecht met eendenlever, die hij bakt en combineert met eveneens gebakken […]

Joris Bijdendijk maakt chocoladefondant

Joris Bijdendijk, chefkok van restaurant RIJKS* in Amsterdam, maakte een kookboek waarin het eten dat hij zijn familie thuis voorzet […]

Speculaastaart bakken

Speculaas kent weliswaar een populariteitspiek rond 5 december, maar sommige speculaascreaties zijn er gelukkig het hele jaar door. Zoals het […]