Carnaval bij Bolenius Restaurant

Carnaval viel dit jaar samen met Valentijnsdag. Nu is Valentijnsdag de laatste jaren een piekervaring voor de restaurants, maar dat […]

Zomers tomatengerecht met rauwe tonijn

Op de kaart van bistro Madeleine in Utrecht is er sprake van een tomatenfestival. Dus maakt chef de cuisine Rik […]

Kaasvlinders maken

Kaasvlinders zijn weliswaar ouderwets, maar ook altijd nog bijzonder populair. Samen met zijn kleindochter Stella Meijles laat banketbakker Cees Holtkamp […]

Wilde gans: een anatomische les

Tijdens de week van de zomergans staat de wilde gans vanaf 13 juli op het menu van een groot aantal […]

Tourneren

Net als plisseren (ontvellen) is ook tourneren een term uit de professionele keuken. Bij het tourneren worden harde groenten of […]

Stella’s Hawaïaanse bananencake

Na bijna een jaar in de VS  is Stella terug in de keuken van haar opa Cees Holtkamp en ze […]

Boterkoek

Bijgestaan door zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp uit zijn boek De Banketbakker boterkoek met gember. Eind 2020 is van […]