De ultieme kalfskroket maken

Kalfsvleeskroketten bevatten room en zijn dus niet geschikt voor mensen die wel een kroket willen eten, maar geen lactoseproducten verdragen. […]

Verse Aanvoer: Meneer Nieges

Sommige plekken in de stad lijken black spots te zijn voor de horeca. Als op zo’n adres  meerdere malen een […]

Citroensorbet

Bereiding: Doe ongeveer 2 deciliter water in een pannetje en laat dit aan de kook komen met half theelepeltje zout. […]

Wat is bakpoeder?

Om je deeg luchtig te maken heb je bakpoeder nodig. Maar wat is bakpoeder eigenlijk en waar komt het vandaan? […]

Jigal Krant maakt pici met rokerige tomaten en techina

Vooruitlopend op zijn nieuwe boek dat geheel aan de aubergine geweid zal zijn, maakt Jigal Krant pici, een met de […]

De tomaten van De Kas

In zijn restaurant De Kas maakt Gert Jan Hageman een salade van zelfgekweekte tomaten. Hij gebruikt hiervoor veel verschillende tomatensoorten, […]

Holtkamps pavlova

Cees en Stella storten zich op een spannend nagerecht, spannend omdat Cees het niet vaak gemaakt heeft: pavlova. Deze stapeling […]