Aardappelcroquetten

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles geeft banketbakker Cees Holtkamp een masterclass klassieke aardappelcroquetten. Het recept uit zijn boek De […]

Solis Juice Fountain Multi 847

Het angstaanjagende gehuil van de Braun P32 Multipress hoor ik nog als ik terugdenk aan dit witte wonder dat ergens […]

Verse Aanvoer: restaurant Arles

De Franse kookstijl is wijdverbreid in de Hollandse gastronomie en dus ook in de Amsterdamse restaurants. Minder gebruikelijk is dat […]

Zelf zalm roken

Rooksmaak is lang niet altijd van echte rook afkomstig, veel fabrieks-rookworsten bijvoorbeeld krijgen het aroma er gewoon opgespoten. ‘Echt’roken kan […]

Verboden lunch

Jaarlijks komt een gezelschap op uitnodiging bijeen in restaurant Le Garage voor een lunch met houtsnippen. Dit jaar waren Pieter […]

Verse Aanvoer: Impero Romano

Impero Romana is een nieuw, klassiek Italiaans restaurant op de Amsteldijk. De zaak is de eerste Amsterdamse vestiging van het […]

Gestoomde zeeduivel door Timo de Beurs (Café Wu)

Timo de Beurs, voorheen chef de cuisine van restaurant Slagerij de Beurs, hield zich als telg uit een slagersgeslacht voornamelijk […]