Eendenborst (magret de canard) bakken

Net als bij de kip is ook van de eend de borst het populairste deel. Wil Demandt, patron cuisinier van […]

Het onweerstaanbare gebraiseerde kippetje van Keukenmeester Ameling

Braiseren is een prachtige techniek voor het garen van een hele kip. Het is een rustig proces, waarbij de oven […]

Koken zonder zout en peper

Vermaard cuisinier Pascal Jalhaij vertelt over de condimenten die hij in zijn keuken graag gebruikt als vervanging van zout en […]

Comfortabele risotto

Christian Sinicropi is executive chef van Hotel Martinez in Cannes, waarin het restaurant (La Palme d’Or) twee Michelinsterren heeft. Voor […]

Côte de porc uitbenen

Meesterslager Johan van Uden van slagerij Chateaubriand snijdt uit een ‘varkensmiddel’ een deel dat je bij een koe côte de […]

Cees & Stella maken Victoria’s

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp een klassiek gebakje: Victoria. Daarvoor gebruikt hij roomboter bladerdeeg en banketbakkers […]

Verse Aanvoer: Mexicaanse Taqueria Coba

In een van de weinige rafelrandjes van Amsterdam, een voormalig industrieterrein in Amsterdam Noord is nog van alles mogelijk. Mirthe […]