Eendenborst (magret de canard) bakken Written by Ronald Hoeben, februari 18th, 2016 Net als bij de kip is ook van de eend de borst het populairste deel. Wil Demandt, patron cuisinier van […]
Het onweerstaanbare gebraiseerde kippetje van Keukenmeester Ameling Written by Ronald Hoeben, september 18th, 2020 Braiseren is een prachtige techniek voor het garen van een hele kip. Het is een rustig proces, waarbij de oven […]
Koken zonder zout en peper Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Vermaard cuisinier Pascal Jalhaij vertelt over de condimenten die hij in zijn keuken graag gebruikt als vervanging van zout en […]
Comfortabele risotto Written by eheroes, december 15th, 2014 Christian Sinicropi is executive chef van Hotel Martinez in Cannes, waarin het restaurant (La Palme d’Or) twee Michelinsterren heeft. Voor […]
Côte de porc uitbenen Written by Ronald Hoeben, juli 24th, 2020 Meesterslager Johan van Uden van slagerij Chateaubriand snijdt uit een ‘varkensmiddel’ een deel dat je bij een koe côte de […]
Cees & Stella maken Victoria’s Written by Ronald Hoeben, oktober 7th, 2022 Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp een klassiek gebakje: Victoria. Daarvoor gebruikt hij roomboter bladerdeeg en banketbakkers […]
Verse Aanvoer: Mexicaanse Taqueria Coba Written by , juli 19th, 2017 In een van de weinige rafelrandjes van Amsterdam, een voormalig industrieterrein in Amsterdam Noord is nog van alles mogelijk. Mirthe […]