Olijvencollege, de soorten

Olijven zijn er in alle kleuren en maten. Je krijgt enorme glanzende groene bollen bij het aperitief in het restaurant, […]

Pasta alla puttanesca uit ITALOPOP

Vanja van der Leeden, auteur van Indorock, Indostock en Insane, verrast ons met Italopop,  een ‘swingend Italiaans’ nieuw kookboek over […]

Staart, nek en shortrib op de barbecue

Willem Himmelreich is de legendarische leerkracht van ROC Amsterdam die in zijn carrière een hele koksgeneratie in de klas had. […]

De wijnen van Ribera del Duero

De erkenning van Ribera wijnen heeft pas aan het eind van de vorige eeuw een officiële vorm gekregen met een […]

De Librije in een nieuwe behuizing

Jonnie en Thérèse vertellen over de gewenste sfeer en uitstraling in de nieuwe behuizing van hun driesterrenrestaurant. Plus een videoregistratie […]

Biefstuk uit Zuid-Amerika

Misschien is alleen al het bezoek aan een abattoir voldoende om een groot deel van de carnivoren definitief aan een […]

Schorseneren à la Flamande

In de keuken van Bistro Madeleine in Utrecht maakt chef de cuisine Rik de Jonge een gerecht met schorseneren. Hij […]