Titi Waber maakt Ikan Kuah Pala Banda

Chef Titi Waber maakt een origineel Moluks visgerecht van zeebaars. Titi is auteur van het boek Sambal, 50 gerechten met […]

Tempeh maken

Tempeh is een uit sojabonen bestaande koek die door schimmel bij elkaar gehouden wordt. Tempeh komt uit Indonesië, maar met […]

Koude vanillesaus

Cees Holtkamp kent verschillende vanillesauzen. Eerder maakte hij er een van melk, half geslagen room, eierdooiers en een vanillestokje. Perfect […]

Gratin van Koolraap

Meesterkok Theus de Kok, al decennia verbonden aan restaurant de Echoput, maakt gratin van koolraap. Een variatie op de klassieke […]

De Food Saver en het afwasfornuis

Sous-vide koken: het garen van producten in een gesloten omgeving, op een constant lage temperatuur. Onder de leken ook wel […]

Mouclade

Mouclade is een mosselgerecht uit de Franse havenplaats l’Orient. Vooral gekenmerkt door de toevoeging van een bescheiden hoeveelheid kerrie. Een heerlijk […]

Een bijzonder Franse bramentaart

In haar kookstudio in Saint-Jorioz in de Haute Savoie maakt Christine Rassat een bramentaart. Die is vooral zo verschrikkelijk lekker […]