Titi Waber maakt Ikan Kuah Pala Banda Written by Ronald Hoeben, april 16th, 2021 Chef Titi Waber maakt een origineel Moluks visgerecht van zeebaars. Titi is auteur van het boek Sambal, 50 gerechten met […]
Tempeh maken Written by Ronald Hoeben, januari 10th, 2017 Tempeh is een uit sojabonen bestaande koek die door schimmel bij elkaar gehouden wordt. Tempeh komt uit Indonesië, maar met […]
Koude vanillesaus Written by Ronald Hoeben, juni 22nd, 2016 Cees Holtkamp kent verschillende vanillesauzen. Eerder maakte hij er een van melk, half geslagen room, eierdooiers en een vanillestokje. Perfect […]
Gratin van Koolraap Written by eheroes, december 10th, 2015 Meesterkok Theus de Kok, al decennia verbonden aan restaurant de Echoput, maakt gratin van koolraap. Een variatie op de klassieke […]
De Food Saver en het afwasfornuis Written by eheroes, december 15th, 2014 Sous-vide koken: het garen van producten in een gesloten omgeving, op een constant lage temperatuur. Onder de leken ook wel […]
Mouclade Written by Ronald Hoeben, augustus 27th, 2015 Mouclade is een mosselgerecht uit de Franse havenplaats l’Orient. Vooral gekenmerkt door de toevoeging van een bescheiden hoeveelheid kerrie. Een heerlijk […]
Een bijzonder Franse bramentaart Written by eheroes, december 15th, 2014 In haar kookstudio in Saint-Jorioz in de Haute Savoie maakt Christine Rassat een bramentaart. Die is vooral zo verschrikkelijk lekker […]