De smaak van kangoeroe

Het eten van exotische dieren spreekt tot de verbeelding, maar vaak valt de smaak tegen. Zo lijkt bijvoorbeeld de smaak […]

Vis, coquille en gamba van de barbecue

Frans Bob, chef-kok en maaltijdontwikkelaar van Apollo/Solina gaat aan de slag met vis op de barbecue. Hij roostert een hele […]

Boterkoek

Bijgestaan door zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp uit zijn boek De Banketbakker boterkoek met gember. Eind 2020 is van […]

Cees Holtkamp en Stella Meijles maken gemberkletskoppen

Cees en Stella maken gemberkletskoppen. Het zijn een soort tuilles die je kunt vormen als ze net uit de oven […]

Aardappelsalade

Bart van Berkel (Masterchefwinnaar 2014) maakt een aardappelsalade-met-een-bite. Met uitgebakken spekjes voor de bite en azijn van Tromp & Rueb […]

Chocolade maken

In zijn winkel Metropolitan Deli maakt patissier Kees Raat chocolade van cacaobonen.

Falafel (deel 2 van 5): de laffa (het flatbread)

Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. […]