Sole Colbert, een klassieke zeetongbereiding

Frans Bon, chef-kok van kruidenbedrijf Apollo/Solina, maakt een klassiek gerecht: sole Colbert. Daarvoor wordt de zeetong op de middengraat ingesneden […]

Verse Aanvoer: Meneer Nieges

Sommige plekken in de stad lijken black spots te zijn voor de horeca. Als op zo’n adres  meerdere malen een […]

Lastage jubileum op het Schouwburg toneel

Een van de vrolijke bijwerkingen van de corona epidemie was dat door het uitvallen van reguliere voorstellingen er iets anders […]

Kimchi maken, de Koreaanse gefermenteerde groenten

In de keuken van Koreaans restaurant Yokiyo in Amsterdam maakt Tim Doornewaard kimchi. Deze pittige gefermenteerde groenten zijn in Korea […]

Zo kun je de leeftijd aan de oester afzien

De wieg van de oester is vreemd genoeg vaak een stuk mosselschelp, dat speciaal om die reden wordt uitgestrooid. Vandaar begint […]

Test: Frietsnijders

Hoewel handgesneden frieten hun eigen charme hebben, is voor de veelgebruiker een frietsnijder een handig hulpmiddel. Foodtube testte er vier. […]

Mosselen in ’t groen

Joep Hermans, chef de cuisine van Bar du Champagne in Amsterdam, maakt mosselen -of mossels zoals hij ze noemt- in […]