Sole Colbert, een klassieke zeetongbereiding Written by Ronald Hoeben, december 18th, 2020 Frans Bon, chef-kok van kruidenbedrijf Apollo/Solina, maakt een klassiek gerecht: sole Colbert. Daarvoor wordt de zeetong op de middengraat ingesneden […]
Verse Aanvoer: Meneer Nieges Written by Ronald Hoeben, mei 31st, 2016 Sommige plekken in de stad lijken black spots te zijn voor de horeca. Als op zo’n adres meerdere malen een […]
Lastage jubileum op het Schouwburg toneel Written by Ronald Hoeben, augustus 7th, 2020 Een van de vrolijke bijwerkingen van de corona epidemie was dat door het uitvallen van reguliere voorstellingen er iets anders […]
Kimchi maken, de Koreaanse gefermenteerde groenten Written by Ronald Hoeben, maart 24th, 2016 In de keuken van Koreaans restaurant Yokiyo in Amsterdam maakt Tim Doornewaard kimchi. Deze pittige gefermenteerde groenten zijn in Korea […]
Zo kun je de leeftijd aan de oester afzien Written by , september 17th, 2015 De wieg van de oester is vreemd genoeg vaak een stuk mosselschelp, dat speciaal om die reden wordt uitgestrooid. Vandaar begint […]
Test: Frietsnijders Written by Ronald Hoeben, november 2nd, 2015 Hoewel handgesneden frieten hun eigen charme hebben, is voor de veelgebruiker een frietsnijder een handig hulpmiddel. Foodtube testte er vier. […]
Mosselen in ’t groen Written by Ronald Hoeben, januari 12th, 2024 Joep Hermans, chef de cuisine van Bar du Champagne in Amsterdam, maakt mosselen -of mossels zoals hij ze noemt- in […]