Shortribs

Naast spareribs van te varken zijn er ook shortribs, maar dan van de koe. Die zijn uiteraard breder en dikker […]

Frittata met spinazie en paprika

Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Rits de blaadjes van de tijm en peterselie en hak ze fijn. […]

Gehaktballen: de Gooise bal!

Na de veelbekeken Jordanese gehaktbal heeft Keukenmeester René Ameling een gehaktbal gemaakt die in het Gooi hoge ogen gooit. De […]

Lam uitbenen (deel 1 van 4)

In de keuken van John Halvemaan beent slager Herman Mulder een zuiglam uit. In deze video start hij met het […]

Zuurkool met vis van Le Hollandais

Dat je zuurkool ook heel goed met vis in plaats van vlees kunt maken, laat Adriaan van Raab van Canstein […]

Paddenstoelen hunten

Edwin Florès is gespecialiseerd in wilde planten, met de nadruk op paddenstoelen. Een paar jaar geleden begon hij met het […]

Waarom witte chocola geen chocola is

Het wordt wel degelijk gemaakt van cacaobonen en het is duur genoeg, toch mag witte chocola geen chocola heten. Waarom […]