Spiegelei bakken op drie verschillende manieren

Een van de simpelste keukentaken is het bakken van een ei. En als je een ei bakt en de dooier […]

Bagels maken

Bagels maken is misschien iets waar je je niet zo snel aan zou wagen en dat is jammer, want versgebakken […]

Pasteibakjes maken met Cees & Stella

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp verschillende soorten pasteibakjes van diepvries roomboter-bladerdeeg. Eind 2020 is van De Banketbakker, […]

Messen slijpen

Je kunt een scherp mes zelf aanzetten met een aanzetstaal, maar er komt onvermijdelijk een moment waarop dat niet meer […]

Spicy feta brûlée

Uit zijn kookboek TLV, dat de keuken van Tel Aviv beschrijft, maakt Jigal Krant een spannende variatie op crème brûlée […]

Baguette tradition maken, een snelcursus

Issa Niemeijer-Brown, bakker te Amsterdam en auteur van Een boek over brood, maakt baguette tradition. Een wereldberoemd, makkelijk zelf te […]

Tarbot van de barbecue met wulken

Guillaume de Beer, co patron van The Breda Group, legt in de keuken van zijn restaurant Klein Breda (in Amsterdam) […]