Ragù alla bolognese

De imposante reeks boeken die Onno Kleyn over de Italiaanse keuken scheef beleeft dezer dagen een hoogtepunt in de vorm […]

Zuurdesembrood (deel 3 van 3, slot): het brood bakken

In een driedelige masterclass maakt kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz zuurdesembrood. In dit derde en laatste  deel wordt het zuurdesembrood gebakken.

Wat kun je met sloffendeeg maken?

Banketbakker Cees  Holtkamp en zijn kleindochter Stella maken sloffendeeg en daar laat Cees zijn fantasie op los. Voor het sloffendeeg […]

Koningsdag tompouce, zo maak je die zelf

Bosnisch banketwonder en macaronexpert Eva Korac laat je zien hoe je zelf thuis de klassieke koningsdag tompouce maakt. Je hebt […]

De Beef Wellington van Maris Piper

Een high end brasserie, dat is wat Guillaume de Beer, Johanneke van Iwaarden en Freek van Noortwijk voor ogen stond […]

Zeebaars fileren

Verreweg de meeste zeebaarzen die bij de visboer liggen en in het restaurant op het bord terecht komen zijn kweekvissen. […]

Affineur Pierre Gay, Meilleur Ouvrier de France

In Annecy in de Haute Savoie liep ik tegen Pierre Gay op, een dolgelukkige kaasaffineur, die in mei was toegetreden […]