Doperwt-quenelles van Mari Maris

Van de doperwten-crème die Mari Maris (auteur van o.v.a. De Groentebijbel) in een andere Foodtube video maakt, boetseert ze fraaie […]

Slow food @ Terra Madre dag

Op ‘Terra madre dag’ vraagt Slow Food wereldwijd aandacht voor wat moeder natuur te bieden heeft. In december 2012 was […]

Welke rode wijn bij rood vlees?

Bij rood vlees is rode wijn de gedoodverfde favoriet. Maar dat is nogal een breed begrip. Iets meer finetunen. Rood […]

Aïoli

Uit haar boek GROENTEN (met zo’n 800 groentenrecepten) maakt Mari Maris een klassieke lekkermaker: aïoli. Ze doet dat met een […]

Cees Holtkamp maakt een (nieuwe) rabarbertaart

In zijn boek De Banketbakker heeft Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp nagenoeg alle Holtkamp recepten bijeengebracht. In een enkel geval is […]

Brood bakken (deel 6 van 6, slot): narijs en bakken

In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]

Sagardi: de Baskische keuken in Amsterdam

In Amsterdam opende restaurant Sagardi zijn deuren om ze direct alweer te sluiten want het was maart 2020, de start […]