Eendenlever à la Bord’eau**

Richard van Oostenbrugge, executive chef van restaurant Bord’eau** in Amsterdam, presenteert een light versie van foie gras in een ongebruikelijke […]

Groentebouillon maken

Bereiding Doe vier eetlepels olijfolie in een grote pan en stoof er de grofgesneden groenten in gaar. Voeg drie liter […]

Kip gegaard in een kist

Er zijn verschillende manieren van barbecuën: op open vuur, onder deksel, directe hitte, indirecte hitte, gas, briketten, houtskool. Ralph de […]

Amsterdam Coffee Festival 2016

Drie opmerkelijke koffiedranken op het Amsterdam Coffee Festival 2016: Kees Raat van Metropolitan Pastry Room introduceert vijf affogato’s, gelato in […]

Scaloppine: vier variaties

Scaloppine is weliswaar ook een platgeslagen stukje kalfsvlees dat gebakken wordt, maar het is geen schnitzel. Roberto Payer, directeur van […]

Spaghetti vongole

Bereiding Spoel de vongole af met koud water. Zet een pan met water en een scheutje olijfolie op het vuur […]

Clafoutis van Cees Holtkamp

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Foodtube’s huispatissier clafoutis met gewelde pruimen. Ingrediënten: 200 g volle melk 200 g […]