Mosselen in het zuur

Michael Wolf is een Oostenrijkse chef die ooit via de keuken van Sergio Herman in Sluis voet op Nederlandse bodem […]

Inktvis met gele paprika van Klein Breda

Pijlstaartinktvis wordt vaak klakkeloos onder de Mediterrane verrukkingen gerubriceerd, maar het is net als de zeekat een oer-Nederlands product dat […]

Kaasmessen: welk mes, bij welke kaas?

Elke kaas heeft zijn eigen mes. En langs welk deel van de rasp haal je de parmezaanse kaas voor maximale […]

Joop Braakhekke 70, Le Garage 21

Op 11 april 2011 werd Joop Braakhekke 70, zijn restaurant Le Garage in Amsterdam vierde haar 21ste verjaardag. Voor Foodtube praatte […]

Affineur Pierre Gay, Meilleur Ouvrier de France

In Annecy in de Haute Savoie liep ik tegen Pierre Gay op, een dolgelukkige kaasaffineur, die in mei was toegetreden […]

Croustade van kalfsnier

Het legendarische Amsterdamse restaurant Le Hollandais is al ruim twee jaar under new management, maar de keuken van Adriaan van […]

Paddenstoelenroomsoep van Mari Maris

Mari Maris maakt een hartverwarmende herfstsoep van paddenstoelen die ze verrijkt met room en gefrituurde salieblaadjes. Het recept komt uit […]