Mosselen in het zuur Written by eheroes, oktober 1st, 2015 Michael Wolf is een Oostenrijkse chef die ooit via de keuken van Sergio Herman in Sluis voet op Nederlandse bodem […]
Inktvis met gele paprika van Klein Breda Written by Ronald Hoeben, augustus 6th, 2021 Pijlstaartinktvis wordt vaak klakkeloos onder de Mediterrane verrukkingen gerubriceerd, maar het is net als de zeekat een oer-Nederlands product dat […]
Kaasmessen: welk mes, bij welke kaas? Written by , augustus 20th, 2015 Elke kaas heeft zijn eigen mes. En langs welk deel van de rasp haal je de parmezaanse kaas voor maximale […]
Joop Braakhekke 70, Le Garage 21 Written by eheroes, december 8th, 2014 Op 11 april 2011 werd Joop Braakhekke 70, zijn restaurant Le Garage in Amsterdam vierde haar 21ste verjaardag. Voor Foodtube praatte […]
Affineur Pierre Gay, Meilleur Ouvrier de France Written by eheroes, december 9th, 2014 In Annecy in de Haute Savoie liep ik tegen Pierre Gay op, een dolgelukkige kaasaffineur, die in mei was toegetreden […]
Croustade van kalfsnier Written by Ronald Hoeben, november 11th, 2022 Het legendarische Amsterdamse restaurant Le Hollandais is al ruim twee jaar under new management, maar de keuken van Adriaan van […]
Paddenstoelenroomsoep van Mari Maris Written by Ronald Hoeben, oktober 16th, 2020 Mari Maris maakt een hartverwarmende herfstsoep van paddenstoelen die ze verrijkt met room en gefrituurde salieblaadjes. Het recept komt uit […]