Amandelspijs Written by eheroes, december 9th, 2014 Veel amandelspijs bevat geen of amper amandelen, maar wel witte bonen en veel smaakstoffen. Dat geldt uiteraard niet voor de […]
Geroosterde aubergine Written by Ronald Hoeben, juni 8th, 2018 Jigal Krant, auteur van TLV, een kookboek over de culinaire mores van Tel Aviv, maakt twee gerechten met aubergine-in-het-vuur. Vegetarisch, […]
Echte Franse uiensoep Written by Ronald Hoeben, januari 31st, 2020 Van Mari Maris wordt wel beweerd dat ze de Nederlandse Ottolenghi personifieert. Nou vooruit, in een jurk dan. Mari werkt […]
Zwezerik, duivenborst en paddestoelen Written by Ronald Hoeben, november 8th, 2019 Frans Bon, chef-kok en maaltijdontwikkelaar bij Apollo/Solina, maakt een heerlijk herfstgerecht zwezerik, duivenborst en paddestoelen
Niven Kunz spreekt Written by eheroes, maart 17th, 2015 Niven Kunz is een jonge chef met tal van onderscheidingen: hij heeft al jaren een Michelinster en hij is als […]
Gnocchi op de bakplaat Written by Ronald Hoeben, april 7th, 2023 In haar Bakplaatbijbel verzamelde Janneke Philippi honderden recepten op één enkele basis: de bakplaat die standaard bij elk fornuis geleverd […]
Spicy feta brûlée Written by Ronald Hoeben, juni 29th, 2018 Uit zijn kookboek TLV, dat de keuken van Tel Aviv beschrijft, maakt Jigal Krant een spannende variatie op crème brûlée […]