Amandelspijs

Veel amandelspijs bevat geen of amper amandelen, maar wel witte bonen en veel smaakstoffen. Dat geldt uiteraard niet voor de […]

Geroosterde aubergine

Jigal Krant, auteur van TLV, een kookboek over de culinaire mores van Tel Aviv, maakt twee gerechten met aubergine-in-het-vuur. Vegetarisch, […]

Echte Franse uiensoep

Van Mari Maris wordt wel beweerd dat ze de Nederlandse Ottolenghi personifieert. Nou vooruit, in een jurk dan. Mari werkt […]

Zwezerik, duivenborst en paddestoelen

Frans Bon, chef-kok en maaltijdontwikkelaar bij Apollo/Solina, maakt een heerlijk herfstgerecht zwezerik, duivenborst en paddestoelen

Niven Kunz spreekt

Niven Kunz is een jonge chef met tal van onderscheidingen: hij heeft al jaren een Michelinster en hij is als […]

Gnocchi op de bakplaat

In haar Bakplaatbijbel verzamelde Janneke Philippi honderden recepten op één enkele basis: de bakplaat die standaard bij elk fornuis geleverd […]

Spicy feta brûlée

Uit zijn kookboek TLV, dat de keuken van Tel Aviv beschrijft, maakt Jigal Krant een spannende variatie op crème brûlée […]