Gnocchi op de bakplaat Written by Ronald Hoeben, april 7th, 2023 In haar Bakplaatbijbel verzamelde Janneke Philippi honderden recepten op één enkele basis: de bakplaat die standaard bij elk fornuis geleverd […]
Aubergine met mierikswortelroom en hazelnootsaus van Coulisse Written by Ronald Hoeben, september 17th, 2021 In de keuken van restaurant Coulisse maakt patron/cuisinier Tim van der Molen een gerecht met geroosterde violet aubergine en mierikswortelroom […]
Nieuw in Amsterdam: restaurant Bougainville Written by Ronald Hoeben, december 14th, 2017 Pascal Jalhay keert na ruim een decennium terug in de horeca. Als signature chef inspireert hij de keuken van Bougainville […]
Groentebouillon maken Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Bereiding Doe vier eetlepels olijfolie in een grote pan en stoof er de grofgesneden groenten in gaar. Voeg drie liter […]
Niki Segnit schrijft een Kookbijbel Written by Ronald Hoeben, december 7th, 2018 Acht jaar heeft ze erover gedaan om de om de opvolger van har Smaakbijbel te schrijven en wat er verscheen […]
Knipsaté Written by eheroes, december 16th, 2014 Regent het buiten? Binnen grillen dus, op een gietijzeren plaatje, dat overigens een van de meest probleemloze, onverwoestbare keukenhulpjes is. […]
Toekomstkoffie Written by eheroes, maart 24th, 2015 Joost Leopold van de Leopold Koffieschool demostreert een Japans alternatief voor de espressomachine. Slow coffee in a bubble.