Gnocchi op de bakplaat

In haar Bakplaatbijbel verzamelde Janneke Philippi honderden recepten op één enkele basis: de bakplaat die standaard bij elk fornuis geleverd […]

Aubergine met mierikswortelroom en hazelnootsaus van Coulisse

In de keuken van restaurant Coulisse maakt patron/cuisinier Tim van der Molen een gerecht met geroosterde violet aubergine en mierikswortelroom […]

Nieuw in Amsterdam: restaurant Bougainville

Pascal Jalhay keert na ruim een decennium terug in de horeca. Als signature chef inspireert hij de keuken van Bougainville […]

Groentebouillon maken

Bereiding Doe vier eetlepels olijfolie in een grote pan en stoof er de grofgesneden groenten in gaar. Voeg drie liter […]

Niki Segnit schrijft een Kookbijbel

Acht jaar heeft ze erover gedaan om de om de opvolger van har Smaakbijbel te schrijven en wat er verscheen […]

Knipsaté

Regent het buiten? Binnen grillen dus, op een gietijzeren plaatje, dat overigens een van de meest probleemloze, onverwoestbare keukenhulpjes is. […]

Toekomstkoffie

Joost Leopold van de Leopold Koffieschool demostreert een Japans alternatief voor de espressomachine. Slow coffee in a bubble.