Zoute krakelingen en zoute koekjes van Cees Holtkamp

Cees & Stella maken zoute krakelingen van hetzelfde deeg naar een oeroud recept. Eind 2020 is van De Banketbakker, het […]

De lekkerste delen van het ree

Patron cuisinier René Brienen van restaurant Brienen Aan De Maas laat zien waar de lekkerste delen van het ree uitgesneden […]

In memoriam John Halvemaan (1949-2019)

Op 5 februari 2019 overleed John Halvemaan. Vrienden en collega’s over de eigenzinnige cuisinier die de Hollandse nouvelle cuisine een […]

Primeurs & Delicatessen

Begin vorige eeuw wist nog nauwelijks iemand in Nederland wat een restaurant was. Ondertussen popt het ene na het andere […]

Crème brûlée van zeewier

Eke Mariën is niet alleen een kok die precies wil weten wat zich in de pan voltrekt, waarom dat is […]

Appelcake: Stella’s eerste eigen taart

Je mag het best een mijlpaal noemen. Voor het eerst in de ruim tien jaar dat banketbakker Cees Holtkamp en […]

Gnocchi met truffelboter

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur (èn Heel Holland Bakt Finalist) Maroeska Metz maakt gnocchi , die ze combineert met truffelboter. Hoe Maroeska truffelboter maakt, […]