Zoute krakelingen en zoute koekjes van Cees Holtkamp Written by Ronald Hoeben, maart 8th, 2019 Cees & Stella maken zoute krakelingen van hetzelfde deeg naar een oeroud recept. Eind 2020 is van De Banketbakker, het […]
De lekkerste delen van het ree Written by , februari 23rd, 2017 Patron cuisinier René Brienen van restaurant Brienen Aan De Maas laat zien waar de lekkerste delen van het ree uitgesneden […]
In memoriam John Halvemaan (1949-2019) Written by eheroes, februari 8th, 2019 Op 5 februari 2019 overleed John Halvemaan. Vrienden en collega’s over de eigenzinnige cuisinier die de Hollandse nouvelle cuisine een […]
Primeurs & Delicatessen Written by eheroes, oktober 8th, 2015 Begin vorige eeuw wist nog nauwelijks iemand in Nederland wat een restaurant was. Ondertussen popt het ene na het andere […]
Crème brûlée van zeewier Written by Ronald Hoeben, november 22nd, 2024 Eke Mariën is niet alleen een kok die precies wil weten wat zich in de pan voltrekt, waarom dat is […]
Appelcake: Stella’s eerste eigen taart Written by Ronald Hoeben, augustus 27th, 2020 Je mag het best een mijlpaal noemen. Voor het eerst in de ruim tien jaar dat banketbakker Cees Holtkamp en […]
Gnocchi met truffelboter Written by Ronald Hoeben, februari 19th, 2021 Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur (èn Heel Holland Bakt Finalist) Maroeska Metz maakt gnocchi , die ze combineert met truffelboter. Hoe Maroeska truffelboter maakt, […]