Snelcursus baguette maken Written by Ronald Hoeben, januari 15th, 2021 In deze snelcursus maakt bakker Issa Niemeijer-Brown misschien wel het simpelste brood uit het Franse broodscala: baguette à l’ancienne. Het […]
Cees Holtkamp maakt harde wenerdeeg Written by Ronald Hoeben, november 16th, 2017 Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp harde wenerdeeg, waar de bodem van veel taarten uit bestaat, niet in […]
Doperwten-tambouille van Mari Maris Written by Ronald Hoeben, juni 26th, 2020 Mari Maris, auteur van De Groentebijbel, maakt een mousse van doperwten die heerlijk is op een toastje, maar ook heel […]
Fazant van Demandt Written by eheroes, december 8th, 2014 Eind 2018 sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]
Het onweerstaanbare gebraiseerde kippetje van Keukenmeester Ameling Written by Ronald Hoeben, september 18th, 2020 Braiseren is een prachtige techniek voor het garen van een hele kip. Het is een rustig proces, waarbij de oven […]
Mari Maris maakt gratin Savoyard Written by Ronald Hoeben, juli 17th, 2020 De faam van gratin Dauphinois reikt tot ver buiten de Franse Dauphiné regio. Alleen wordt met die titel vaak een […]
Kalfstajine Written by Ronald Hoeben, mei 14th, 2015 Bereiding Begin met het vlees in gelijke delen te snijden zodat het even snel gaart, doe wat olijfolie in de […]