Snelcursus baguette maken

In deze snelcursus maakt bakker Issa Niemeijer-Brown misschien wel het simpelste brood uit het Franse broodscala: baguette à l’ancienne. Het […]

Cees Holtkamp maakt harde wenerdeeg

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp harde wenerdeeg, waar de bodem van veel taarten uit bestaat, niet in […]

Doperwten-tambouille van Mari Maris

Mari Maris, auteur van De Groentebijbel, maakt een mousse van doperwten die heerlijk is op een toastje, maar ook heel […]

Fazant van Demandt

Eind 2018  sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]

Het onweerstaanbare gebraiseerde kippetje van Keukenmeester Ameling

Braiseren is een prachtige techniek voor het garen van een hele kip. Het is een rustig proces, waarbij de oven […]

Mari Maris maakt gratin Savoyard

De faam van gratin Dauphinois reikt tot ver buiten de Franse Dauphiné regio. Alleen wordt met die titel vaak een […]

Kalfstajine

Bereiding Begin met het vlees in gelijke delen te snijden zodat het even snel gaart, doe wat olijfolie in de […]