Het sommelierglas Written by , december 15th, 2015 Gevreesd attribuut in de wijnwereld: het sommelierglas. Je kunt eraan ruiken en je kunt eruit drinken, maar je zult moeten […]
Brood bakken (deel 6 van 6, slot): narijs en bakken Written by eheroes, maart 17th, 2015 In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]
Auberginebites met tahin en gembersaus Written by Ronald Hoeben, oktober 14th, 2022 Esther Erwteman is zodanig verslingerd aan tahin, dat ze er een boek over schreef met meer dan 150 toepassingen van […]
Wilde duif met polenta Written by , maart 24th, 2016 In de sterklas van ROC Amsterdam, waar jonge koks en kokkinnen zich onder leiding van Meesterkok Theo van Rensch voorbereiden […]
Sneakpreview Ron Gastrobar Oriental Written by , mei 28th, 2015 Ron Blaauw is een veelzijdige ondernemer. Hij smeedde zijn tweesterrenrestaurant om tot een laagdrempeliger Gastrobar en behield een ster. Hij […]
Cees Holtkamp maakt harde Wenerdeeg voor appeltaart Written by Ronald Hoeben, maart 20th, 2020 Harde Wenerdeeg is een veelgebruikt ingrediënt in Nederlands gebak, zoals bijvoorbeeld de Hollandse appeltaart. Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter […]
Vegan burgers van biet of wortel Written by Ronald Hoeben, mei 21st, 2021 Kunstenaar/ontwerper Maroeska Metz beet zich vast in het concept van de vegan burger. Anders dan bij de vertrouwde hamburger is […]