Het sommelierglas

Gevreesd attribuut in de wijnwereld: het sommelierglas. Je kunt eraan ruiken en je kunt eruit drinken, maar je zult moeten […]

Brood bakken (deel 6 van 6, slot): narijs en bakken

In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]

Auberginebites met tahin en gembersaus

Esther Erwteman is zodanig verslingerd aan tahin, dat ze er een boek over schreef met meer dan 150 toepassingen van […]

Wilde duif met polenta

In de sterklas van ROC Amsterdam, waar jonge koks en kokkinnen zich onder leiding van Meesterkok Theo van Rensch voorbereiden […]

Sneakpreview Ron Gastrobar Oriental

Ron Blaauw is een veelzijdige ondernemer. Hij smeedde zijn tweesterrenrestaurant om tot een laagdrempeliger Gastrobar en behield een ster. Hij […]

Cees Holtkamp maakt harde Wenerdeeg voor appeltaart

Harde Wenerdeeg is een veelgebruikt ingrediënt in Nederlands gebak, zoals bijvoorbeeld de Hollandse appeltaart. Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter […]

Vegan burgers van biet of wortel

Kunstenaar/ontwerper Maroeska Metz beet zich vast in het concept van de vegan burger. Anders dan bij de vertrouwde hamburger is […]