Snelle hummus van Maroeska Metz

Met een simpele pot kikkererwten uit de supermarkt en een potje tahin maakt ontwerper/ kunstenaar/ kookboekauteur Maroeska Metz een pijlsnelle […]

Gelatine verklaard

Gelatine is een mysterieus artikel. Je kijkt er dwars doorheen en toch heeft het een duistere achtergond. Cees Holtkamp brengt […]

Back to the 70s: kippenlever & aardbeien

Onno Kleyn is culinair schrijver, auteur van het naslagwerk De Grote Kleyn en het wijngeweten van De Volkskrant. Samen met […]

Pasteis de nata maken: de crème

Michel van der Kroft, chefkok van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje, beleidt zijn liefde voor pasteis de nata, het onweerstaanbare Portugese gebakje […]

Verse worst maken

In een complete worst-masterclass laat Jiri Brandt van Brandt & Levie Worstmakers zien hoe je een verse braadworst maakt. In dit […]

De Perfecte Espresso: het zetten

Het kan niet anders of aan het maken van een perfecte espresso op je eigen machine gaat een zelfstudie vooraf. […]

Verse Aanvoer: restaurant The Lobby

Om een fine dining restaurant te beginnen in nogal saai ogend kantoorpand in een kalme woonwijk ver buiten het centrum […]