Smeus, het betere prakken

De geschilde aardappelen op z’n geheel garen in gezouten water (7 gram zout op een liter). De aardappelen stampen of […]

Amsterdam Coffee Festival 2016

Drie opmerkelijke koffiedranken op het Amsterdam Coffee Festival 2016: Kees Raat van Metropolitan Pastry Room introduceert vijf affogato’s, gelato in […]

Thull’s: inmaken, fermenteren & lunchen

Simone van Thull vertelt wat er allemaal in haar Amsterdamse ‘eetwinkel’ te koop is. Veel van de atrikelen zijn zelfgemaakt, […]

Baguette tradition maken, een snelcursus

Issa Niemeijer-Brown, bakker te Amsterdam en auteur van Een boek over brood, maakt baguette tradition. Een wereldberoemd, makkelijk zelf te […]

English Muffins maken

Muffins kun je overal kopen, maar voor English muffins (die in Engeland dan weer gewoon als muffins aangeduid worden) moet […]

Platte oester met soja vinaigrette

Als je je restaurant Oester & Soja noemt, laad je bijna de verplichting op je om wat meer met je […]

Het Luilekkerland van Charlotte & Onno Kleyn

Samen met haar vader Onno schreef historica Charlotte Kleyn de geschiedenis van de Nederlandse keuken. Ter introductie kookten vader & […]