Smeus, het betere prakken Written by eheroes, december 15th, 2014 De geschilde aardappelen op z’n geheel garen in gezouten water (7 gram zout op een liter). De aardappelen stampen of […]
Amsterdam Coffee Festival 2016 Written by , maart 20th, 2016 Drie opmerkelijke koffiedranken op het Amsterdam Coffee Festival 2016: Kees Raat van Metropolitan Pastry Room introduceert vijf affogato’s, gelato in […]
Thull’s: inmaken, fermenteren & lunchen Written by Ronald Hoeben, augustus 3rd, 2017 Simone van Thull vertelt wat er allemaal in haar Amsterdamse ‘eetwinkel’ te koop is. Veel van de atrikelen zijn zelfgemaakt, […]
Baguette tradition maken, een snelcursus Written by Ronald Hoeben, augustus 27th, 2021 Issa Niemeijer-Brown, bakker te Amsterdam en auteur van Een boek over brood, maakt baguette tradition. Een wereldberoemd, makkelijk zelf te […]
English Muffins maken Written by , maart 30th, 2016 Muffins kun je overal kopen, maar voor English muffins (die in Engeland dan weer gewoon als muffins aangeduid worden) moet […]
Platte oester met soja vinaigrette Written by , september 17th, 2015 Als je je restaurant Oester & Soja noemt, laad je bijna de verplichting op je om wat meer met je […]
Het Luilekkerland van Charlotte & Onno Kleyn Written by Ronald Hoeben, oktober 12th, 2018 Samen met haar vader Onno schreef historica Charlotte Kleyn de geschiedenis van de Nederlandse keuken. Ter introductie kookten vader & […]