Zeebaars fileren

Verreweg de meeste zeebaarzen die bij de visboer liggen en in het restaurant op het bord terecht komen zijn kweekvissen. […]

Rivierkreeftjes

Alentejo is een prachtig gebied in het hart van Portugal, dat naast veel landbouwproducten ook een flinke wijnopbrengst levert. Er […]

Gestoomde oester met zwarte bonensaus

De Nam Kee oester die je op de Amsterdamse Zeedijk kunt eten heeft door het gelijknamige boek en film (De […]

Artisjokken alla Romana

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz maakt gevulde artisjokken, alias carciofi alla Romana. Dit is het recept uit Maroeska’s kookboek Hoe dan?? GEVULDE […]

Gestoomde kip met artisjok en pesto

Bereiding Zet de kip met de sjalotten, de knoflook, de tijm, de rozemarijn en een flinke scheut witte wijn in […]

Pizza (deel 2 van 2, slot): de juiste vorm en beleg

Simon Giaccotto, pizzabakker en auteur van De Pizzabijbel, geeft een tweedelige masterclass waarin je leert hoe je thuis een perfecte […]

De onweerstaanbare chocoladeplak van Cees & Stella

Sommige binnenkomers werken geheid beter dan een bloemetje. De onweerstaanbare chocoladeplak die Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken […]