Het betere gepocheerde ei

Over het pocheren van een ei lijkt alles al gezegd te zijn, maar zelfs de allereenvoudigste keukentechnieken blijken altijd nog […]

Linzensoep van Maroeska Metz

Vloeibaar comfortfood: linzensoep, rijk gevuld met groenten naar keuze. Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz laat je zien hoe simpel je het maakt. […]

Paëlla Valenciana, een masterclass

Chabe Soler heeft in 2020 de wereldbeker van de paëllawedstrijd in Valencia in de wacht gesleept. Ze komt uit Valencia, […]

Het verhaal van Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een koksorganisatie die zich inzet voor een nieuwe, betere Hollandse keuken. Vier boegbeelden van de organisatie vertellen […]

Masterclass saucijzenbroodjes

Timo de Beurs, patron cuisinier van Restaurant Slagerij de Beurs in Amsterdam, laat in een complete masterclass zien hoe je […]

Witlof bakken

Ooit was witlof bitter, maar omdat weinig consumenten van bitter houden is die smaak er door de telers ‘uitgeteeld.’ Gekookte, […]

Patrijs pareren

Peter Lute, de patron cuisinier van restaurant Lute in Ouderkerk a/d Amstel die landelijke bekendheid kreeg als Masterchef-presentator, laat zien […]