Onze sterren

Delen:

Banketbakker Cees Holtkamp maakt samen met zijn kleindochter Stella een bijzondere taart met pecannoten. Het bijzondere aan deze eenvoudig te maken taart, die in 2 maten gemaakt wordt, is dat je ‘m niet in Holtkamps boek De Banketbakker vindt. Voor de taart heb je naast pecannoten en amandelspijs ook fonceerdeeg nodig, dat Cees in een aparte video behandelt.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

 

Ingrediënten voor een pecannotentaart van 18 cm:

150 gram fonceerdeeg, hoe je dat maakt zie je hier

80 gram amandelspijs

70 gram pecannoten

75 gram gecondenseerde melk

een vlaaipannetje of eventueel een springvorm van 18 cm

Werkwijze

Je bekleedt de vorm met een dunne laag fonceerdeeg, daarop leg je een dun uitgerolde schijf amandelspijs die de bodem van het deeg bedekt.

Beleg de hele taart met de pecannoten, die je even met wat zeezout geroosterd hebt op 150 graden.

Begiet de taart met de gecondenseerde melk en strooi er nog wat grof zeezout over.

Bak de taart in 20 à 25 minuten op 175 graden.

 

print