Kleine winkel, grote naam. Cees Holtkamp is een patissier pur sang. Eentje die meer is dan louter koekenbakker, die tradities respecteert en traditionele werkwijzen koestert. Beroemd om zijn met de handgemaakte kalfs- en garnalencroquetten en bitterballen. Geliefd ook om zijn ‘zoete’ klassiekers als tarte Tatin, baba au rum, amandelkrullen en citroenmeringuetaart. Tijdloze heerlijkheden waar liefhebbers zelfs zonder morren voor in de rij staan, op de stoep van de kleine winkel op de Amsterdamse Vijzelgracht. De winkel die inmiddels in de vakkundige handen is van schoonzoon Nico en dochter Angela Holtkamp. Voor wie zelf Holtkamp-ambities heeft, maakte Cees het boek De Banketbakker dat inmiddels al zijn 8e druk noteert. De Volkskrant zette hem acht weken op rij in de krant en onthulde –met permissie- paginagroot een aantal van zijn keukengeheimen. En op Foodtube staat hij zelfs permanent in de schijnwerpers. Al dan niet in gezelschap van zijn kleindochter Stella – een rijzende ster – mengt hij, kneedt hij en bakt hij. Hoe dan ook, als Cees Holtkamp aan de slag is, begint zelfs onze server lekker te ruiken.

Na tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets extra kost.

print