Ossobuco maken Written by Ronald Hoeben, januari 18th, 2018 Voor ossobuco worden er plakken gezaagd van de kalfsschenkel (jarret de veau) met het bot erin. Zo blijft er in […]
Test: de Combekk Dutch Oven met thermometer Written by Ronald Hoeben, februari 25th, 2016 Foodtube kookt eerste klas in een gietijzeren pan van omgesmolten treinrails en met een ingebouwde thermometer. Bestel hier de COMBEKK […]
Het onbegrepen kippenvet Written by eheroes, december 8th, 2014 Willem Himmelreich, de legendarische leermeester van tweesterrenchefs als Lucas Rive, Ron Blaauw en Onno Kokmeijer. Ik trof Willem Himmelreich in […]
Beurre blanc-variatie van Le Hollandais voor visgerechten Written by Ronald Hoeben, februari 22nd, 2019 Beurre blanc is een klassieke saus op basis van gastrique (een concentraat van azijn, wijn en ui) en boter. Adriaan […]
Het mysterie van de paling Written by Ronald Hoeben, juli 20th, 2018 Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]
Kooklessen uit 1912 Written by , augustus 3rd, 2016 Petra Possel erfde van haar Oom Dick een geïllustreerd kookboek uit 1912. Het staat barstensvol leerstof die elke huisvrouw aan […]
Red de honingbij! Written by Ronald Hoeben, december 21st, 2018 De honingbijen, die een cruciale rol vervullen in onze voedselproductie en biodiversiteit, worden geteisterd door tal van levensbedreigende plagen. Een […]