Ossobuco maken

Voor ossobuco worden er plakken gezaagd van de kalfsschenkel (jarret de veau) met het bot erin. Zo blijft er in […]

Test: de Combekk Dutch Oven met thermometer

Foodtube kookt eerste klas in een gietijzeren pan van omgesmolten treinrails en met een ingebouwde thermometer. Bestel hier de COMBEKK […]

Het onbegrepen kippenvet

Willem Himmelreich, de legendarische leermeester van tweesterrenchefs als Lucas Rive, Ron Blaauw en Onno Kokmeijer. Ik trof Willem Himmelreich in […]

Beurre blanc-variatie van Le Hollandais voor visgerechten

Beurre blanc is een klassieke saus op basis van gastrique (een concentraat van azijn, wijn en ui) en boter. Adriaan […]

Het mysterie van de paling

Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]

Kooklessen uit 1912

Petra Possel erfde van haar Oom Dick een geïllustreerd kookboek uit 1912. Het staat barstensvol leerstof die elke huisvrouw aan […]

Red de honingbij!

De honingbijen, die een cruciale rol vervullen in onze voedselproductie en biodiversiteit, worden geteisterd door tal van levensbedreigende plagen. Een […]