Pesca, Theatre of Fish

Op de Rozengracht zetten twee jonge ondernemers een nieuwe restaurantvorm op de planken: Pesca, theatre of fish. Met een groot […]

Gooise & Goudse moppen

Cees Holtkamp dist vergeten moppen op. Je komt ze nergens meer tegen: Goudse en Gooise moppen. Samen met zijn kleindochter […]

Koolrabi carpaccio & chipotle-mayo

In haar boek Eva’s Keukenkast wijst Eva Posthuma de Boer de weg naar simpele gerechten met minder vlees en vis. […]

Verse Aanvoer: The Wateringhole

Met meer dan vijftig microbrouwerijen die craft beer brouwen is Amsterdam een bierstad van betekenis aan het worden. Daar horen […]

Yvette van Boven

Yvette van Boven heeft veel in huis. En dat is niet louter een goed geoutilleerde keuken. Behalve kok, foodstylist, kookboekenmaker […]

Bitterkoekjes & bitterkoekjespudding

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz maakt eerst klassieke bitterkoekjes, om er vervolgens een heerlijke bitterkoekjespudding mee te maken. Beide recepten vind je […]

De hamburgers van Ter Marsch & Co

Elke week maakt Foodtube in samenwerking met Het Parool een video over een restaurant of evenement in Amsterdam dat echt […]