Ratatouille van Mari Maris

Groentengodin Mari Maris, auteur van de succesvolle Groentebijbel, maakt een traditioneel Provencaals gerecht dat vaak een bijgerecht is: ratatouille. Het […]

Tomatenketchup maken

Ik ben een groot liefhebber van zelfgemaakte mayonaise, maar ik had er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat je dat je ook […]

Verse Aanvoer: restaurant Bak

Restaurant Bak stopte met ingang van 2017 met het serveren van ‘tam’ vlees. Rund, varken en kip maakten op het […]

Falafel (deel 4van 5): garif, de pepersalsa

Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. […]

Sinaasappelschillen

Bereiding Pers in de ochtend een lekker glas sinaasappelsap voor jezelf, en gebruik de lege schillen van de sinaasappels voor […]

Kalfslever met appel en ui (korte versie)

Edgar Buhrs, een van de chefs van VanDrie Group, maakt kalfslever met gebakken appel en ui, een klassieke combinatie. In […]

Runderhart op de barbecue

Het orgaanvlees, bij slagers bekend als vlees van het vijfde kwartier, laat zich verdelen in de zachte stukken zoals lever, […]