De hele harder

Voor een land aan zee met een behoorlijk grote visserij eten Nederlanders weinig vis. Vooral verse vis is een ondergeschoven […]

Koude Tomatenbouillon

Je kunt het nauwelijks koken noemen, zo simpel is de heldere bouillon die Bert van Buschbach (restaurant De Compagnon, Amsterdam) […]

Olijvencollege, de herkomst

Manfred Meeuwig van Olie, Azijn en Mosterdhandel Meeuwig & Zn in Amsterdam is gediplomeerd olijfolieproever. In een zestal afleveringen geeft […]

Brioche gevuld met rendang

Gary Loen, Masterchef-winnaar en inmddels chefkok in zijn eigen drijvende restaurant in de Amsterdamse houthavens, combineert graag de Franse keuken […]

Bladerdeeg recept

Kneed de bloem met de 100 gram boter, het water en het zout tot een deegbal (niet te lang kneden) […]

Lièvre à la Royale, deel 3 (slot): het gerecht

Thomas Demuth, chef de cuisine van restaurant De Gouden Reael in Amsterdam, maakt misschien we het meest complexe gerecht van […]

The making of Fat Dog

Het is geen toeval dat steeds meer koks van naam en faam zich storte op het verbeteren -heruitvinden zo u […]