Aardappelcroquetten

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles geeft banketbakker Cees Holtkamp een masterclass klassieke aardappelcroquetten. Het recept uit zijn boek De […]

Cees Holtkamp & het Goetheertje

In de Amsterdamse Leidsestraat zat een eeuw lang tearoom/patisserie Berkhoff, de zaak van Kees Goetheer (1917-2001).  Kees was zowel collega […]

Zoutcollege

Jeroen Wiersma van Salsamentum, de Zoutkamer in Amsterdam geeft een leerzaam zoutcollege.

Wat is Wasabi?

Bij Taiko, het Oosterse restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, heeft chef de cuisine Schilo van Coevorden het Jaar […]

BBQ paling met Teriyakisaus

Frans Bon, chef kok en smaaakontwikkelaar bij kruidenbedrijf Apollo/Solina, legt verse paling op de barbecue, lakt die met teriyaki saus […]

Crostini met worstvlees en stracchino

Leonardo Pacenti, patron cuisinier van restaurant Toscanini, maakt crostini met worstvlees en stracchino, jonge koemelkse kaas uit Noord Italië. Worstvlees […]

Ierse runderstoof, Jamaicaans recept

Culinair journalist Felix Wilbrink maakt een Jamaicaanse variant van Irish stew. Dat klinkt vreemder dan het is. Voor de bereiding […]