Vijgen

In de Turkse super vind je niet alleen een enorm assortiment van gedroogd fruit, maar ook kisten vol verse verrukkingen. […]

Kimchi

Om kimchi te maken heb je geen vuur nodig. Dit gefermenteerde Koreaanse groentengerecht met Chinese kool in de hoofdrol is […]

Mari Maris: zo frituur je de krokantste frites

Mari Maris frituurt dikke frites die ze eerst gekookt heeft. Het resultaat is verrassend. Het recept komt uit Mari’s Groentebijbel […]

Falafel (deel 2 van 5): de laffa (het flatbread)

Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. […]

Haas van de melkkoe

Tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge maakt in de keuken van restaurant Bord’eau in Amsterdam een gerecht met haas van de melkkoe. […]

Schroefdop vs. Kurk

Met de introductie van de schroefdop op de wijnfles is de sommelier beroofd van zijn kurkentrekker-ceremonie. Daar is gelukkig iets […]

Spaghetti met tuinbonen

Groentengodin Mari Maris, auteur van (o.v.a.) De Groentebijbel popte up in de Foodtube keuken om er een monument op te […]