Bloemkool beurre noisette

Bloemkool mag zich in brede belangstelling van restaurantkeukens verheugen. Zowel kleur als smaak zijn tamelijk neutraal, dus als kok kun […]

Krokante Ovenaardappel Maken

Het ultieme ovenaardappeltje maak je van kruimige aardappelen en je doet het in twee keer: eerst kort koken, dan in […]

De hele harder

Voor een land aan zee met een behoorlijk grote visserij eten Nederlanders weinig vis. Vooral verse vis is een ondergeschoven […]

Blooming onion

Jarenlang was Sander Louwerens patron cuisinier van het legendarische Amsterdamse restaurant Lof in de Haarlemmerstraat (1995-2015). Inmiddels is hij chef […]

Lam uitbenen (deel 2 van 4)

In de keuken van John Halvemaan beent slager Herman Mulder een zuiglam uit. In deze tweede video worden de schenkels […]

Basis vinaigrette maken

Bart van Berkel -Winnaar Masterchef 2014- maakt een basis vinaigrette. Het woord vinaigrette verwijst naar vinaigre, azijn. En dat zit […]

Maak je eigen Kingpepermunt

Twee van de bekendste Hollandse snoepjes, het Haagse hopje van Rademaker en King pepermunt, zijn in Zweedse handen. Het hopje […]