Bloemkool beurre noisette Written by Ronald Hoeben, september 24th, 2015 Bloemkool mag zich in brede belangstelling van restaurantkeukens verheugen. Zowel kleur als smaak zijn tamelijk neutraal, dus als kok kun […]
Krokante Ovenaardappel Maken Written by Ronald Hoeben, april 19th, 2017 Het ultieme ovenaardappeltje maak je van kruimige aardappelen en je doet het in twee keer: eerst kort koken, dan in […]
De hele harder Written by eheroes, maart 9th, 2015 Voor een land aan zee met een behoorlijk grote visserij eten Nederlanders weinig vis. Vooral verse vis is een ondergeschoven […]
Blooming onion Written by Ronald Hoeben, mei 18th, 2023 Jarenlang was Sander Louwerens patron cuisinier van het legendarische Amsterdamse restaurant Lof in de Haarlemmerstraat (1995-2015). Inmiddels is hij chef […]
Lam uitbenen (deel 2 van 4) Written by eheroes, maart 17th, 2015 In de keuken van John Halvemaan beent slager Herman Mulder een zuiglam uit. In deze tweede video worden de schenkels […]
Basis vinaigrette maken Written by Ronald Hoeben, april 6th, 2017 Bart van Berkel -Winnaar Masterchef 2014- maakt een basis vinaigrette. Het woord vinaigrette verwijst naar vinaigre, azijn. En dat zit […]
Maak je eigen Kingpepermunt Written by eheroes, maart 17th, 2015 Twee van de bekendste Hollandse snoepjes, het Haagse hopje van Rademaker en King pepermunt, zijn in Zweedse handen. Het hopje […]