Mari Maris maakt witlofkoekjes

Uit haar boek Mari Plukt De Dag maakt Mari Maris witlofkoekjes. het recept uit het boek: voor 16 koekjes, ofwel […]

Gedroogde bonen koken

Hoe kook je gedroogde bonen? Joke Boon, die in het kader van het Jaar van de Boon een  bonenbijbel schreef […]

Back to the 70s: kippenlever & aardbeien

Onno Kleyn is culinair schrijver, auteur van het naslagwerk De Grote Kleyn en het wijngeweten van De Volkskrant. Samen met […]

Eke Mariën maakt zeekraal sushi

Zeekraalsushi   Porties: 8 rollen Bereidingstijd: 40 min. Wachttijd: 30 min. INGREDIËNTEN250 g sushirijst 2 el poedersuiker 1 tl zout […]

De pop-open coquille van Alain Caron

De spier in een coquille of Sint Jakobsoester is er om de klep van het schelpdier te bewegen, maar Alain […]

Boterkoek

Bijgestaan door zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp uit zijn boek De Banketbakker boterkoek met gember. Eind 2020 is van […]

Zwezerik bakken met Imko Binnerts

Cuisinier Imko Binnerts geniet al vele jaren faam als vis-kok en zijn huidige standplaats is restaurant Puur Zee in Wijk […]