Spicy feta brûlée

Uit zijn kookboek TLV, dat de keuken van Tel Aviv beschrijft, maakt Jigal Krant een spannende variatie op crème brûlée […]

De Perfecte Espresso: het zetten

Het kan niet anders of aan het maken van een perfecte espresso op je eigen machine gaat een zelfstudie vooraf. […]

Witlof bakken

Ooit was witlof bitter, maar omdat weinig consumenten van bitter houden is die smaak er door de telers ‘uitgeteeld.’ Gekookte, […]

The Avocado Show

The Avocado Show richt zich op één enkel product: de avocado. En het loopt gelijk storm; vanuit de hele wereld […]

Tiramisu van Holtkamp

Cees en Stella storten zich voor de verandering eens op een Italiaanse klassieker: tiramisu. Het recept komt uit Holtkamps boek […]

Het betere gepocheerde ei

Over het pocheren van een ei lijkt alles al gezegd te zijn, maar zelfs de allereenvoudigste keukentechnieken blijken altijd nog […]

Jus de veau maken

Keukenmeester René Ameling maakt van 3 kilo kalfsbotten een kalfsjus waarmee je maandenlang de heerlijkste sauzen kunt maken, door je […]